Εύκολες συνταγές

Πρακτική Διαιτητική Συνταγή για Επιδόρπιο

Πρακτική διαιτητική συνταγή για επιδόρπιο

Σχετικά με τη συνταγή

Το να έχετε ένα νόστιμο επιδόρπιο ενώ τηρείτε τους διατροφικούς στόχους σας είναι πλέον δυνατή με αυτήν την Πρακτική Διαιτητική Συνταγή Επιδόρπιου. Αυτή η θεραπεία χωρίς ενοχές όχι μόνο ικανοποιεί το γλυκό σας δόντι αλλά σας παρέχει επίσης συστατικά θρεπτικών συστατικών. Είναι μια τέλεια επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα απολαυστικό επιδόρπιο χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

2
Ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες

1/4 φλιτζάνι
Γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι
Φυσικό φυσικοκούτυρο

1/4 φλιτζάνι
Κακάο σε σκόνη

2 κουταλιές της σούπας
Μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

Τσίμπημα
Αλάτι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε το Πρακτικό Διαιτητικό Επιδόρπιο, θα συνεχίσετε τα ακόλουθα στοιχεία:
– Μπολ ανάμειξης
– Πιρούνι ή χτυπήστε με σύρμα
– Μεζούρες και κουτάλια
– Ταψί ή φορμάκια σιλικόνης (προαιρετικά)
– Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων (προαιρετικό)

Προετοιμασία

Βήμα 1:

Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τις πολτοποιημένες μπανάνες, το γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, το φυσικό φυστικοβούτυρο, τη σκόνη κακάο, το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι.

Βήμα 2:

Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή ένα σύρμα για να ανακατέψετε καλά όλα τα συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3:

Αν θέλετε, μεταφέρετε το μείγμα σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων για πιο κρεμώδη υφή. Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Βήμα 4:

Αδειάστε το μείγμα σε ταψί ή σε φορμάκια σιλικόνης για έλεγχο της μερίδας. Λειάνετε την κορυφή με μια σπάτουλα.

Βήμα 5:

Το πιάτο ή τα φορμάκια στο ψυγείο και αφήστε τα να δέσει για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να σφίξει.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία για αυτό το Πρακτικό Διαιτητικό Επιδόρπιο διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Αφού ετοιμαστεί, το γλυκό επιπλέον 2 ώρες ψύξης για να σταθεροποιηθεί.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για μια φιλική προς τους veganοχή αυτού του γλυκού, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι σφενδάμου ή νέκταρ αγαύης. Βεβαιωθείτε ότι η σκόνη κακάο, η γάλα αμυγδάλου και το φυστικοβούτυρο είναι επίσης εγκεκριμένα από vegan, χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι οι μπανάνες είναι ώριμες για μια φυσικά γλυκιά γεύση.
– Για επιπλέον πλούτο, χρησιμοποιήστε σπιτικό γάλα αμυγδάλου ή άλλα γάλατα φυτικής προέλευσης.
– Προσαρμόστε τη γλύκα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας προσθέτοντας περισσότερο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου αν θέλετε.
– Για να βελτιώσετε τη γεύση, πασπαλίστε λίγο θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς ή τριμμένη καρύδα από πάνω πριν το βάλετε στο ψυγείο.
– Γίνετε δημιουργικοί με την παρουσίασή σας! Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά καλούπια ή σερβίρετε το γλυκό σε ξεχωριστά γυαλιά βάζα για μια κομψή πινελιά.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες
150

Πρωτεΐνη
4g

Παχιά
7g

Υδατάνθρακες
20 g

Ίνα
4g

Ζάχαρη
10 g

Νάτριο
70 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το Πρακτικό Διαιτητικό Επιδόρπιο, μπορείτε να το γαρνίρετε με φέτες φρέσκων φρούτων, όπως φράουλες, σμέουρα ή φέτες μπανάνας. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια μικρή ποσότητα λιωμένης μαύρης σοκολάτας από πάνω για περισσότερη απόλαυση. Μια άλλη επιλογή είναι να σερβίρετε μαζί με μια κούκλα ελληνικό γιαούρτι ή μια μπάλα παγωμένο γιαούρτι με βανίλια για μια απολαυστική αντίθεση σε υφές και γεύσεις.

Συνθήκες αποθήκευσης

Μόλις πήξει το γλυκό, καλύψτε το πιάτο καλά με πλαστική μεμβράνη ή μεταφέρετε τις μεμονωμένες μερίδες σε αεροστεγές δοχεία. Αποθηκεύστε το στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Αυτό το επιδόρπιο μπορεί επίσης να καταψυχθεί για μεγαλύτερη αποθήκευση, απλά αφήστε το να ξεπαγώσει στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

– Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, βιταμίνη C και διαιτητικές ίνες, οι οποίες υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και βοηθούν την πέψη.
– Το μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου παρέχει ασβέστιο, βιταμίνη Ε και υγιή λίπη χωρίς να προσθέτει υπερβολικές θερμίδες.
– Το φυσικό φυστικοβούτυρο προσθέτει πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, υγιή λίπη και βασικά μετάλλα όπως μαγνήσιο και σίδηρο.
– Η σκόνη κακάο είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών και μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στην υγεία της καρδιάς και στη διάθεση.
– Το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου με μέτρο προσφέρουν φυσική γλυκύτητα και μπορεί να περιέχει επιπλέον αντιοξειδωτικά και πιθανές ιδιότητες του ανοσοποιητικού.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτό το Πρακτικό Διαιτητικό Επιδόρπιο, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:
1. «Υγιεινή μου σοκολάτας αβοκάντο» – Ένα κρεμώδες και παρακμιακό επιδόρπιο φτιαγμένο με αβοκάντο, σκόνη κακάο και μια πινελιά γλυκύτητας.
2. «Chia Pudding Delight» – Μια θρεπτική και προσαρμόσιμη πουτίγκα φτιαγμένη με σπόρους chia, γάλα αμυγδάλου και τα αγαπημένα σας φρούτα ή γαρνιτούρες.
3. “Frozen Berry Yogurt Bites” – Μια αναζωογονητική απόλαυση που περιλαμβάνει παγωμένα μούρα σε στρώσεις με ελληνικό γιαούρτι και πασπαλισμένα με granola για επιπλέον τραγανή γεύση.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από διάσημους σεφ και λάτρεις της υγείας που δίνουν προτεραιότητα στη δημιουργία νόστιμων αλλά υγιεινών γλυκών. Σεφ όπως ο Jamie Oliver, η Nigella Lawson και ο Ottolenghi έχουν μοιραστεί την εμπειρία τους στην ανάπτυξη θρεπτικών συνταγών που δεν κάνουν συμβιβασμούς στη γεύση. Οι επηρεαστές που έχουν επίγνωση της υγείας, όπως οι Deliciously Ella, Minimalist Baker και Fit Foodie Finds έχουν επίσης προσφέρει πολύτιμη έμπνευση για τη δημιουργία επιδορπίων χωρίς ενοχές. Οι καινοτόμες ιδέες τους και η αφοσίωσή τους σε υγιεινά συστατικά έχουν παρακινήσει τη δημιουργία αυτής της Πρακτικής Διαιτητικής Συνταγής Επιδόρπιου.

Φορέστε λοιπόν το καπέλο του σεφ σας και απολαύστε αυτό το υπέροχο γλυκό χωρίς ενοχές. Ήρθε η ώρα να περιποιηθείς τον εαυτό σου με μια λαχταριστή και θρεπτική γλυκιά απόλαυση! 🍌🥜🍫

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button