Εύκολες συνταγές

Συνταγή για δείπνο με ρεβίθια κοτόπουλο

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στις εξαιρετικές γεύσεις της απολαυστικής συνταγής μου για δείπνο με κοτόπουλο με ρεβύθια. Αυτό το λαχταριστό πιάτο συνδυάζει τρυφερό κοτόπουλο, χορταστικά ρεβίθια και μια σειρά από αρωματικά βότανα και μπαχαρικά για να δημιουργήσει μια πραγματικά δελεαστική γαστρονομική εμπειρία. Γεμάτη με πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βασικά θρεπτικά συστατικά, αυτή η συνταγή έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τους γευστικούς σας κάλυκες και ταυτόχρονα να θρέφει το σώμα σας.

Συστατικά

<πίνακας>

Κύρια Συστατικά
Ποσότητα

στήθη κοτόπουλου
2

Ρεβύθια (σε κονσέρβα)
1 μπορεί

Κρεμμύδι
1 μεγάλο

Σελίδες σκόρδο
4

Λεμόνι
1

Φρέσκος μαϊντανός
1/4 φλιτζάνι

Κύμινο αλεσμένο
1 κουταλάκι του γλυκού

Πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Νερό
1/4 φλιτζάνι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το θεϊκό δείπνο με κοτόπουλο με ρεβύθια, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Πανίδα κοπής
  • Μαχαίρι του σεφ
  • Μπολ ανάμειξης
  • Αποχυμωτής εσπεριδοειδών ή καθαριστής (για το στύψιμο χυμού λεμονιού)
  • Μεζούρες
  • Μεγάλο τηγάνι
  • Ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα
  • Πιάτο σερβιρίσματος

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε κόβοντας σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι και ψιλοκόβοντας τις σκελίδες σκόρδο.
2. Κόψτε το λεμόνι στη μέση και στύψτε τον δροσιστικό χυμό του σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε στην άκρη.
3. Ψιλοκόψτε τον φρέσκο ​​μαϊντανό, φροντίζοντας να προσθέσει ένα ζωηρό πράσινο χρώμα στο πιάτο.
4. Ξεπλύνετε καλά τα ρεβίθια σε κονσέρβα κάτω από κρύο νερό και αφήστε τα να στραγγίσουν.
5. Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου, το αλεσμένο κύμινο και την πάπρικα, φροντίζοντας να έχουν καλυφθεί ομοιόμορφα όλες οι πλευρές.
6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα καρυκευμένα στήθη κοτόπουλου και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 4-5 λεπτά ανά πλευρά. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη σε ένα ξύλο κοπής.
7. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Τα σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα και να βγάλουν το απολαυστικό άρωμά τους.
8. Επιστρέψτε τα στήθη κοτόπουλου στο τηγάνι, φωλιάζοντάς τα ανάμεσα στα κρεμμύδια και το σκόρδο.
9. Ρίξτε μέσα το φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και το νερό. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν οι γεύσεις.
10. Προσθέστε τα στραγγισμένα ρεβίθια στο τηγάνι, μοιράζοντάς τα γύρω από το κοτόπουλο.
11. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν απαλά για περίπου 10 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν όμορφα.
12. Πασπαλίστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω από το πιάτο, προσθέτοντας μια νότα φρεσκάδας και οπτικής γοητείας.
13. Το δείπνο σας με κοτόπουλο με ρεβύθια είναι τώρα έτοιμο για σερβίρισμα!

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτού του απολαυστικού δείπνου κοτόπουλου με ρεβύθια απαιτεί περίπου 30 λεπτά. Από το να κόψετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε φέτες μέχρι το σοτάρισμα του κοτόπουλου και το να αφήσετε τις γεύσεις να ανακατευτούν, κάθε βήμα έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίσει μια φανταστική γευστική εμπειρία σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να βελτιώσετε τις γεύσεις, μαρινάρετε τα στήθη κοτόπουλου με τα μπαχαρικά για 15-20 λεπτά πριν τα ψήσετε.
– Για πιο πικάντικο λάκτισμα, προσθέστε μια πρέζα πιπέρι καγιέν ή νιφάδες κόκκινου τσίλι στο μείγμα καρυκευμάτων.
– Αν προτιμάτε πιο πηχτή σάλτσα, αφαιρέστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο από το τηγάνι και σιγοβράστε τα υπόλοιπα υλικά ακάλυπτα για μερικά επιπλέον λεπτά για να μειωθούν τα υγρά.
– Σερβίρετε αυτό το υπέροχο πιάτο με μια πλευρά από λαχανικά στον ατμό ή μια τραγανή πράσινη σαλάτα για να προσθέσετε φρεσκάδα και να συμπληρώσετε τις αλμυρές γεύσεις.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
350

Πρωτεΐνη
30 g

Παχιά
12g

Υδατάνθρακες
25 g

Ίνα
8g

Βιταμίνη C
30 mg

Σίδερο
2,5 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το δελεαστικό δείπνο με κοτόπουλο με ρεβύθια, μεταφέρετέ το σε ένα όμορφο πιάτο σερβιρίσματος που αναδεικνύει τα ζωηρά χρώματα και το ευχάριστο άρωμά του. Μπορείτε να το γαρνίρετε με λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, έχετε πολλές επιλογές για να αναβαθμίσετε την γευστική σας εμπειρία. Σκεφτείτε το να το σερβίρετε με αφράτο ρύζι μπασμάτι ή κουσκούς για ένα χορταστικό γεύμα. Αν προτιμάτε μια πιο ελαφριά επιλογή, συνδυάστε τη με κινόα ή μια δροσερή σαλάτα αγγουριού και ντομάτας ντυμένη με βινεγκρέτ λεμονιού. Η επιλογή είναι δική σας, επομένως αφήστε τη δημιουργικότητά σας να σας καθοδηγήσει στην επιλογή του τέλειου συνοδευτικού που θα συμπληρώσει τις γεύσεις αυτού του εκλεκτού πιάτου.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τις γεύσεις και την ποιότητα του δείπνου σας με ρεβύθια κοτόπουλου, αποθηκεύστε τυχόν υπολείμματα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Μπορεί να αποθηκευτεί με ασφάλεια έως και 3 ημέρες. Όταν το ξαναζεστάνετε, φροντίστε να το ζεστάνετε καλά μέχρι να ζεσταθεί για να διατηρήσετε τη νοστιμιά του.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτή η απολαυστική συνταγή προσφέρει αναρίθμητα οφέλη για την υγεία λόγω των υγιεινών συστατικών της. Τα στήθη κοτόπουλου παρέχουν μια άπαχη πηγή πρωτεΐνης, απαραίτητη για την οικοδόμηση και την επισκευή των ιστών στο σώμα. Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, προάγοντας την υγεία του πεπτικού συστήματος και παρέχουν μια αίσθηση πληρότητας που διαρκεί. Τα κρεμμύδια και το σκόρδο προσφέρουν ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού και συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς. Τα αρωματικά βότανα και τα μπαχαρικά όχι μόνο ενισχύουν τη γεύση αλλά περιέχουν και αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν τη συνολική ευεξία. Συνολικά, αυτή η συνταγή συνδυάζει θρεπτικά στοιχεία που θρέφουν το σώμα σας ενώ απολαμβάνουν τους γευστικούς σας κάλυκες.

Παρόμοιες συνταγές

Αν απολαύσατε τις γεύσεις αυτού του δείπνου με ρεβίθια κοτόπουλου, μπορείτε επίσης να εκτιμήσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:
– Μεσογειακό κοτόπουλο λεμονιού με ψητά λαχανικά
– Μαροκινό μπαχαρικό κοτόπουλο με ρεβίθια και κουσκούς
– Ινδικό βούτυρο κοτόπουλο με μυρωδάτο ρύζι μπασμάτι

Μπορείτε να εξερευνήσετε αυτές τις συνταγές και να επεκτείνετε το γαστρονομικό σας ρεπερτόριο!

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Για έμπνευση και καθοδήγηση στη δημιουργία αυτής της δελεαστικής συνταγής, αξιοποιώ την τεχνογνωσία και τη δημιουργικότητα διάσημων σεφ όπως ο Yotam Ottolenghi και ο Jamie Oliver. Η καινοτόμος προσέγγισή τους στο συνδυασμό γεύσεων και υφών έχει επηρεάσει το δικό μου γαστρονομικό ταξίδι και σας ενθαρρύνω να εξερευνήσετε τις υπέροχες δημιουργίες τους.

Τώρα, οπλισμένοι με αυτήν την απίστευτη συνταγή για δείπνο με ρεβύθια κοτόπουλο, αφήστε τον εσωτερικό σας σεφ να λάμψει και απολαύστε την εμπειρία της προετοιμασίας ενός πραγματικά αξιοσημείωτου γεύματος. Καλή μαγειρική και καλή όρεξη! 🍽️

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button